KVKK Danışmanlığı

KVKK Danışmanlığı, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hem müşterilerinizin güvenliği hem de işletmenizin itibarı için alınması gereken önemli bir danışmanlık hizmetidir. Son yıl mali bilançonuz 25 Milyon TL’yi aşıyorsa veya en az 50 çalışanınız varsa yada şirketinizin faaliyetleri doğrudan kişisel verilerle ilgili ise bu kanun sizleri ilgilendirmektedir.

Kişisel Verilerin Korunması

KVK Kanunu kapsamına giren şirketler için bir takım yükümlülükler vardır. KVKK alanında uzmanlaşmış ekibimiz ve onlarca referanslarımız ile size aşağıdaki iş kalemlerini içeren anahtar teslim bir çözüm sunuyoruz. Siz sadece bize ulaşın, biz sizin için tüm çalışmayı tamamlayıp sonrası için gerekli bilgilendirmeleri yapalım.

Veri Envanterinin Çıkarılması

Şirketinizin tüm departmanlarında yürütülmesi gereken detaylı bir faaliyettir. Tüm kişisel veriler için hangi amaçlar için kullanıldığı, nasıl elde edildiği, kimlerle paylaşıldığı, kaç yıl depolandığı gibi bilgileri içerir.

KVKK Aydınlatma Metni Hazırlanması

Envanter çalışması sonrasında personelleriniz, tedarikçileriniz ve müşterilerinizi için Kişisel Veri Aydınlatma Metni hazırlanır. Bu metin özet olarak şirketinizin Kişisel Verilerle olan ilişkisini açıklar. Yasal olarak bu metnin hazırlanması zorunludur.

İdari Tedbirlerin Alınması

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından önerilen çeşitli idari tedbirler vardır. Farkındalığı artırma eğitimleri, gizlilik sözleşmeleri ve sözleşme yönetimi bunların başında gelmektedir. Sizin için pek çok alanda idari tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz.

Teknik Tedbirlerin Alınması

Talep etmeniz halinde Antivirüs, DLP, Firewall gibi sistemlerin devreye alınması, yazılım lisans envanteri çıkarılması, sızma testleri, veri şifreleme-maskeleme-imha etme gibi teknik tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz.

KVKK Politikasının Oluşturulması

Veri envanterinizi çıkardıktan sonra şirket ihtiyaçlarınıza ve dinamiklerinize göre KVKK Politikanızı oluşturuyoruz. Bu politikaya uyum sağlamaları takdirde çalışanlarınız ve sizler KVKK uyumluluğuyla alakalı hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Süreç Planlanması

Veri işleme, aktarma ve imha süreçlerinin kanun kapsamında düzenlenmesi, başvuru ve şikayet süreçlerinin planlanması ve ilgili başvuru evraklarının hazırlanması, sözleşmelerin güncellenmesi çalışmaları yapılır.

VERBIS Kaydı

Verilen KVKK Danışmanlık hizmeti sonucunda veri envanterinizin, şirket politikanızın ve alınan tedbirlerin bir özeti olarak VERBIS kaydınızı gerçekleştiriyoruz.

Siber Güvenlik Departmanı

Siber güvenlik tedbirleri ve takibi için personeli olmayan müşterilerimiz için harici siber güvenlik departmanı hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet kapsamında tüm güvenlik sistemlerinizi günlük olarak takip ediyor (monitoring), anormal durumlar için bilgilendirme yaparak önlem alıyor, aylık siber güvenlik raporu sunuyoruz.